Afspraak is
Afspraak!

Garantie bepaling.

Condensatie op isolatieglas.
Lees in het pdf-bestand alles over condensatie op isolatieglas. Bron: Porschen/Sanco Thermopor Glas G.M.B.H.
thermopor_sanco_kondensation_ti_NL.pdf (4.72MB)
Condensatie op isolatieglas.
Lees in het pdf-bestand alles over condensatie op isolatieglas. Bron: Porschen/Sanco Thermopor Glas G.M.B.H.
thermopor_sanco_kondensation_ti_NL.pdf (4.72MB)

Garantie op isolerend dubbelglas Glashandel Schijns.

In het algemeen geeft een fabrikant tien jaar garantie op isolerend dubbelglas, HR, HR+ en HR++ beglazing (met uitzondering van figuurglas in combinatie met isolatieglas, hierbij verleend geen enkele leverancier een garantie c.q. keurmerk.). Deze garantie geldt uitsluitend voor het volledig dicht zijn van de eenheid. Dit betekent dat het doorzicht niet wordt verminderd door inwendige aanslag, condensatie, stof of aantasting van de coating tussen de glasbladen. Aan deze garantie is een aantal voorwaarden verbonden. Naast de voorwaarden met betrekking tot de plaatsing en de samenstelling van de beglazing, wordt ook de verplichting van goed onderhoud door de eigenaar genoemd.

Wanneer zich een defect voordoet binnen de garantieperiode, zal gekeken moeten worden waardoor het defect is ontstaan.

Dit kan zijn door:
> een productiefout,
> een plaatsingsfout of
> onvoldoende onderhoud.

Productiefout in de beglazing:


Wanneer het om een productiefout gaat die onder de garantievoorwaarden van de beglazing valt, zal de fabrikant een nieuwe ruit leveren aan Glashandel Schijns. 

De extra kosten voor het vervangen van de beglazing door Glashandel Schijns komen voor uw eigen rekening.

Plaatsingsfout:

Als Glashandel Schijns een fout heeft gemaakt waardoor de beglazing binnen tien jaar defect raakt, is Glashandel Schijns volledig aansprakelijk. Zowel de vervangende beglazing als het plaatsen daarvan komen dan voor zijn rekening.

Onvoldoende onderhoud en veranderingen:

Wanneer onvoldoende onderhoud is gepleegd en dit aanwijsbaar de oorzaak is van schade aan de isolerende beglazing, dan zijn de kosten voor de vervangende beglazing en het plaatsen daarvan voor uw eigen rekening. Ook bij veranderingen of wijzigingen aan de beglazing die de oorzaak zijn van eventuele schade, bent u verantwoordelijk voor alle kosten.

Wat te doen bij een klacht?

U dient altijd het garantiebewijs en de gegevens te bewaren van Glashandel Schijns. Mocht uw beglazing binnen de garantietermijn een defect vertonen, dan kunnen wij voor u nagaan of uw klacht binnen de garantie van de fabrikant valt. In het algemeen staat op de afstandhouder tussen de glasbladen de productnaam en productiedatum van de beglazing. Zo weet u van welke fabrikant de beglazing is en wanneer de beglazing geproduceerd is.


Copyright Glashandel Schijns 2024.

 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info